Att tänka på när man ska köpa herrväska

Om du planerar att köpa en väska i herrmodell så finns det en del att tänka på innan du utför ditt köp. För det första så finns det många olika modeller och storlekar på herrväskor idag och de kan även användas till en rad olika syften och ibland även delas mellan olika människor, kanske i samma familj. Några av de modeller och varianter av väskor som finns för män är portfölj, axelremsväska, handväska, sportväska samt ryggsäckar. Det kan vara väldigt svårt att bestämma sig för vilken typ av väska man bör eller vill välja, men det finns en del saker som kan vara bra att ha i åtanke när man ska köpa en väska herr.

Användning

Det allra första som du kanske vill tänka på när du funderar på vilken typ av herrväska du ska köpa är vad du faktiskt ska använda den till. Det är ju trots allt så att olika väskor används och passar bättre till vissa typer av saker och är bättre för olika syften. Så är det bara. Det är därför bra att tänka efter kring vad man ska använda väskan till, vad som ska läggas ner i väskan och hur man vill bära väskan. Kanske vill man kunna hänga den över axeln och/eller kunna bära den i handen. Det är bra att utgå ifrån de kriterier man har eftersom det gör valet av väska betydligt enklare.

Material och färg

En annan sak som du kanske vill ha i åtanke är vilket material du ska välja på din väska. En herrväska i skinn eller läder är otroligt lätt att torka av. Det är inte en väska i tygmaterial eller canvas, till exempel. Det finns även många olika färger att välja på och här är det så klart bara du själv som kan bestämma, allt efter tycke och smak.

Pris och kvalitet

Vilket pris som du är beredd att betala för din herrväska är upp till dig. Men när det gäller väska så kan det löna sig att betala lite extra för att få extra bra kvalitet. Du vill ju trots allt att den ska hålla och helst kunna motstå väder och vind och ändå hålla sig snygg.

Skötsel

Beroende på vilket material du väljer på din väska, så se till att sköta den så att den håller längre. Detta gäller kanske speciellt för skinnväskor. Det är faktiskt så att ju mer du behandlar lädret på din skinnväska, ju lättare är det att hålla väskan ren. De blir även väldigt snygga och får ett mer gammaldags utseende som inte är fel. Använd gärna impregneringsspray om du väljer en skinnväska. Använd aldrig rengöringsmedel eller kemikalier och försök att förvara väskan torrt, men inte i direkt solljus. Du kan även med fördel behandla väskan med läderfett om skinnet blivit torrt. Det är bra att använda läderfett med naturliga ingredienser, så som bivax.

Så om du är på jakt efter väskor för herr så har du nu några bra tips på vad du ska tänka på. Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *