Dam kängor: kraftiga och hållbara skor

Stil är väldigt individuellt. Man kan nämligen inte riktigt finna en objektiv beskrivning av vad stil är, utan det är helt enkelt vad man själv ser det som. Stil är ett uttryck, en återspegling av den man är inombords. Ett sätt att visa sina inre tankar genom sättet som man klär sig på. Många väljer att visa upp sitt sanna jag genom att klä sig på ett visst vis. Vad säger då kängor? Vilken historia finns det att berätta där? Det är igen upp till varje individ att bestämma, men många skulle säkerligen hålla med om att kängor är en symbol av kraft. Här är någon som inte är rädd för lite smuts.

Kängor – köpa online här – används nämligen ofta i lite svårare terränger, och är därför kraftiga och hållbara skor. Numera används dam kängor ofta för en av två anledningar. Antingen som ett stilmoment eller som lite kraftiga skor som man kanske använder om man ska gå på hiking. Även de som jobbar inom manuellt arbete brukar använda sig av kängor. Under Ökenkriget använde till och med det brittiska styrkorna sig av kängor lämpligt kallade ”Ökenkängor”. När man översätter ordet kängor till engelska kan det bli lite förvirrande. ”Känga” på engelska är nämligen ”boot”, vilket på svenska även kan referera till ”stövel”.

Nedan är exempel på några kängor som på svenska ibland kallas för ”boots”.

Biker boots

Den här typen av boot fick sin inspiration från cowboyerna, som vi senare ska tala lite mer om. Biker boots är vanligtvis svarta, och har kedjor samt olika smycken som vanligtvis går i silvrig färg. Såsom namnet antyder hjälper de till när man kör motorcykel, genom att se till så att greppet om fotstödet blir bättre. Det här kan liknas vid det greppet som man får när man som cowboy rider på sin häst. Då är det nu en god idé att ta oss vidare till just vilda västern.

Western boots

Genom namnet kan man kanske gissa att dessa boots från början var från Amerika. Cowboyerna använde då western boots flitigt inom rodeo. Varför gjorde man då detta? Anledningen var att man lättare kunde hålla kvar foten i stigbyglarna på hästens sadel då western boots hade en liten klack eller häl under sig. I rodeo är det ju viktigt att inte ramla av hästen och western boots hjälpte verkligen till med detta. Likt biker boots var dessa även prydda med olika vackra smycken. Trots detta var sulan en helt annan femma. Denne hade utformats för att enkelt kunna ta sig fram i mjuk sand, vilket ledde till att de snabbt slets ned på de flesta andra underlag. Grus var dock inte ett större problem. Det var därför ett antal personer som valde att sätta fast en stålhätta på skorna, vilket gjorde så att de inte nöttes ner lika fort. Det finns ett flertal olika färger som dessa skor gick i, men de färgerna man oftast såg var relativt neutrala. Svarta, bruna och gråa, men ibland till och med rosa. Den sistnämnda färgen var dock inte så populär.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *