En hälsosam vardag med superfoods

Det är allt fler personer som börjar tänka på sin hälsa och vad de egentligen äter. Alla vill vi må bra och hålla oss friska, men samtidigt äta någonting som smakar gott. Superfoods är en typ av mat som kan hjälpa till med detta på bästa sätt. Trots att ordet superfood inte har en specifik definition brukar man mena mat där näring är en stor del i förhållande till energin som finns i maten. Genom superfood kan vi leva längre och slippa svåra sjukdomar såsom cancer. Det finns alltså ingen anledning att inte äta superfoods!

Det är dock viktigt att själv ta reda på vad den mat som man köper innehåller. Det finns mer än ett par försäljare som använder termen superfood för mat som kanske egentligen inte är särskilt bra för oss. Med tanke på den tidigare nämnda punkten att superfood inte har en exakt definition kan företag använda benämningen till mat som inte är allt för nyttig.

Superfood betyder inte att man utesluter all annan mat

Genom att tala om hur bra superfood är betyder detta självklart inte att man utesluter all annan mat. I slutändan handlar det om att ha en balanserad diet där man får lite av varje vitamin. Blåbär må klassas som superfood, men självklart ska man inte begränsa sin diet till att endast äta blåbär. Istället bör man blanda. Allt handlar om balans. Man ska självklart inte äta glass varje dag, men ibland kan det vara helt okej. Kort och gått behöver man alltså inte förminska sin diet till att endast innehålla superfood, men det är väldigt positivt om man försöker inkludera så mycket superfood som möjligt i sin diet.

Superfood kan vara allt ifrån grönsaker

Superfood kan vara allt ifrån grönsaker, frukt och bär till nötter, grönt te och miso. Vad är det då som superfoods gör för vår kropp och hur påverkas man positivt? Jo, när vi andas blir en mindre andel av syret till ett ämne som kallas fria radikaler. Dessa omvandlas inte bara genom syret, men även om man röker, har varit stressad under en tid eller har behövt utstå strålning. Dessa fria radikaler hjälper kroppen på ett sätt, men kan vara väldigt farligt på ett annat. Exempelvis enzymer och DNA är känsliga, och om DNA rörs av dessa fria radikaler kan man drabbas av sjukdomar som kan vara livshotande. Inte låter detta roligt, men det finns en lösning.

När man äter superfood får man i sig antioxidanter. Dessa tillverkas själv av kroppen, men när de har används kan de inte återanvändas, och det är därför en god idé att tillföra dem genom superfood. Dessa antioxidanter stoppar de fria radikalerna från att skada de känsliga delarna av kroppen. Att äta superfoods gör därför inte bara så att man generellt mår bättre, men kan som sagt göra så mycket som att stoppa cancer innan det har börjat utvecklas. Det finns alltså ingen tid att förlora. Implementera superfood i din dagliga diet för att förbättra hälsan och slippa potentiella sjukdomar. Din kropp kommer att tacka dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *