Hitta rätt lampor och sängar

När man står i begrepp att inreda ett sovrum är nog alltid sängen det man tänker på först. Det finns många olika modeller och här är frågan om vems rum det är extremt viktig. Det blir troligen helt olika val om det är ett äkta par som ska köpa en säng, en tonåring eller ett mindre barn som ska få en kul säng till barnrummet. Har man ett väldigt stort rum kan det vara lyxigt med en dubbel säng så att man riktigt kan vältra sig på en bred madrass med härligt fluffiga sängkläder. Är det tvärtom så att rummet är relativt litet, måste man tänka noga på hur man ska möblera så att sängen och allt annat får plats.

När man bestämt sig för om det är dubbelsäng, enkelsäng, barnsäng eller våningssäng som gäller, måste man välja design. Sängar i trä är oerhört vanligt men det finns även metallstommar att välja på. Till vissa modeller finns lådor att ha under sängen där man kan förvara olika saker. Just detta är oerhört praktiskt till barnrum då man kan lägga leksaker där.

I ett rum behövs även belysning. Det vanliga i ett sovrum är en större taklampa, tex en plafond, men utöver det har de flesta en sänglampa som går att släcka när man bekvämt ligger i sin säng och man inte ids gå upp och släcka. En annan variant är en mysig fönsterlampa eller en fin bordslampa till nattduksbordet.

Det de flesta eftersträvar är någon form av system och stil i rummet. I barnrum är det vanligt med djungeltema, biltema eller något annat som är inne för tillfället. Då kan man tapetsera i rätt stil, skaffa gardiner på samma tema eller åtminstone i en färg som passar till. Man kan ha sängkläder med barnets favoritmotiv och förstås, en klädd lampa med tyg som matchar. Det kan bli verkligen underbara rum för de yngre barnen!

I ett tonårsrum går det oftast tvärtemot. Vissa önskar helt svarta väggar och svarta lakan i sängen, men absolut inga barnsliga motiv.

Så här kan man fundera länge. Det bästa för inspiration kan vara att besöka www.lampemesteren.se och www.battrenatter.se eller titta på nätet och hitta vad man vill ha av lampor och sängar. När man bestämt sig kan man handla på det stället där man hittat bästa priserna. Ta hjälp av personalen vid frågor. En säng ska ju hålla i många år och kostar en del så man vill veta att man får kvalitet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *