Hur du lockar nya kunder till din salong

Vill du locka fler kunder att gå genom dörren till din salong eller till ditt spa? Du kanske vet själv att ditt spa eller din salong är helt finemang och att alla som tog del av dina tjänster verkligen skulle njuta av det, men det är svårt att veta hur man ska attrahera rätt folk på rätt plattform. Marknadsföring är nog det första bekymret för just salongägare eftersom det ibland kan verka vara omöjligt och dessutom ganska dyrt. Då kan du kika in på svenskamarknadsforing.se och hitta bra tips med massvis av kunniga råd. Om du istället gärna vill göra något åt problemet själv och känner att du just nu inte får tillräckligt med kunder kan det då vara en bra idé att byta taktik och vara lite mer kreativ i ditt tänkande.

Introducera ett bra lojalitetsprogram

Ett bra lojalitetsprogram kan vinna dina potentiella kunders hjärtan. Om du för närvarande har ett program kan du försöka göra det lite mer tilltalande så att dina existerande kunder känner att de får mer värde. Ett bra lojalitetsprogram kan vara enkelt; boka tre klippningar, få 50% rea på ena. Du kan också belöna dina kunder med ett poängsystem eller någon slags present. Du skulle t.ex. kunna erbjuda att varje klippning ger 200 poäng och att kunden efter 1000 poäng får en skön produkt från HairLust. Det ser till att kunderna kommer tillbaka till just din salong.

Nätverka mer

Var inte rädd för att gå ut och nätverka och mingla. Ta med dig ett flertal visitkort och presentera ditt eget företag eller det företaget du jobbar på. Sanningen är att just att nätverka verkligen fungerar – i vått och torrt!

Börja blogga

Att erbjuda gratis rådgivning via en personlig blogg eller en företagsblogg uppskattas alltid av dina läsare. Detta är en långsiktig strategi som innebär att du erbjuder idéer, feedback eller helt enkelt råd. På så sätt kan du bygga nya relationer och få ökad verksamhet med tiden.

Även om detta tillvägagångssätt tar tid kan du genom detta etablera sig som expert inom din bransch och bli den som folk följer.

Ha en stark närvaro på sociala medier

Sociala medier är kraftfullt annonsverktyg som dessutom råkar vara gratis. Skapa ett bestående intryck på dina följare. Dela dina mästerverk på t.ex. Facebook, Instagram och Snapchat. Har du en ny frisyr? Dela en bild på sociala medier och se hur folk reagerar och engagerar sig i just din verksamhet och det du har skapat. Detta är ett utmärkt sätt att fortsätta din relation till dina kunder och nå ut till en outnyttjad pool av nya kunder. Du kan också starta en tävling. Tävlingen skulle t.ex. kunna gå ut på att alla som bokar klippning under november och lägger upp en bild på sociala medier där de använder din salongs hashtag har chansen att vinna en golfresa från golfbreaks.com/se. På så sätt lockar du kunderna till salongen och du har dessutom chansen att få bra spridning på sociala medier.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *