Hur fungerar det med binära optioner?

Det finns mycket man kan göra för att tjäna mer pengar, och binära optioner är idag ett mycket populärt sätt att investera i finansmarknaden. Man behöver inte kunna så mycket för att delta, men om man vill tjäna stora pengar bör man veta vad man håller på med. I princip går det ut på att man lägger in ett bud, att en viss option antingen kommer att stiga i värde eller sjunka. Man väljer vilken asset eller tillgång man vill ha i botten, om det ska vara aktier, guld, olja, och så vidare.

Binär betyder att man har bara två valmöjligheter, upp eller ner. När tidsfristen går ut ser man var optionen står, och om man vunnit eller förlorat. De kallas också för allt eller inget, eftersom man antingen tjänar pengar eller förlorar allt man satsat. För att göra det hela ännu svårare att förutsäga, men även mer intressant, sätter man ibland tidsbegränsningen till bara en minut. Annars kan den ligga på flera timmar, veckor eller månader, allt beror på vad det handlar om och hur man investerar. Ofta ligger vinsten runt 60-70%, men vissa mäklare ger hela 80%. De som ger en lägre vinstprocent har dock ibland en liten utbetalning även om man förlorar, runt 10%. Detta gör naturligtvis att man inte riskerar lika mycket pengar, men även att man inte kan tjäna lika mycket heller.

En annan form av binära optioner är det som också kallas för Touch. Här bestämmer man om man tror att tillgången kommer att nå upp till en viss prisnivå när tidsfristen går ut, eller inte. Man säger till om man tror att det är Touch eller Not Touch. Det spelar alltså i stort sett ingen roll var optionen stannar, utan bara i relation till gränsvärdet. Binära range optioner är något liknande, skillnaden ligger i att man satsar på ett avgränsat prisspann, och värdet måste vara innanför denna ram om man valt det. Vilken sorts binära optioner man väljer beror alltså på vad man tycker är intressant och vilket grepp man har om värdet på tillgångarna.

Man kan tjäna stora pengar på binära optioner men det är en risktagning, även om man kan vidta vissa åtgärder för att minska riskerna. Därför rekommenderas det att man inte satsar mer än man har råd att förlora, som med alla andra investeringar. Många tycker det är roligt med binära optioner samtidigt som man tjänar pengar, det är en riktig utmaning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *