Intranote för smidiga lösningar

Intranote står för kunskap. Det är viktigt att alla anställda är insatta och har ett bra system för de mest enkla saker i en verksamhet, men som ändå är så viktiga.

Vad är Intranote?

IntraNote AB i Sverige bildades 2015. Organisationsnummer är 559006-4753. Adressen är Kungsgatan 8 i Stockholm. IntraNote AB finns dock inte bara i Sverige och Stockholm utan även i Danmark. Både i Köpenhamn på Gammel Kongsvej 1 och i Silkenborg på Papirfabrikken 20a hittar vi IntraNote. IntraNote arbetar för effektivisering. Avtalshantering är en av de tjänster IntraNote erbjuder. Nästan alla företag tecknar avtal. Det kan vara olika typer av avtal. Allt ifrån avtal med leverantörer till avtal med speditörbolag gällande leveranser.

När man tecknar ett avtal så gäller detta under en viss period. En del avtal löper årsvis, det vill säga att de tecknas om vid årsskiftet. Andra avtal löper en viss period från avtalets tecknande. Om man tecknar avtal på 1 år i november så gäller detta till sista oktober året därpå. Man tecknar ofta olika långa avtal. Vissa avtal tecknas på 1 år, andra på 3 år och ibland tecknar man avtal på både 5 år och längre. Avtal på längre än 5 år är ganska ovanliga. Att teckna väldigt långa avtal innebär en risk. Man vet inte hur verksamheten ser ut flera år fram. Omvärlden styr de flesta företag till viss del. Det innebär en ganska stor risk att teckna långa avtal. Därför har de flesta företag i dag korta avtal med olika avtalsperioder.

När man tecknar avtal så fastställer man även uppsägningstid. Vissa avtal kräver att man säger upp dessa sex månader innan avtalsperioden löper ut. Andra avtal har en uppsägningstid tre eller så lite som en månad innan.

Hur hjälper Intranote till?

IntraNote (www.intranote.se) erbjuder ett verktyg som håller koll på alla ens avtal. Om man har tecknat ett avtal och plötsligt inte behöver dessa tjänster längre så kan det blir kostsamt för företaget att säga upp avtalet eller låta det löpa avtalsperioden ut. Tänk att få tillgång till ett verktyg som håller koll på alla avtal man ingår. När det tecknas, hur långt de löper och när det är dags att antingen säga upp eller tecknas om. Ofta får man ett mail när avtalet gått ut eller i bästa fall bara en eller några dagar innan det automatiskt tecknas om. Då finns det inte så mycket tid att ta in pris från konkurrerande företag för att pressa priset på varan eller tjänsten. Tänk att i god tid ha koll på när alla avtal löper ut. Det är otroligt mycket värt att i god tid kunna ta in offerter på samma eller liknande varor eller tjänster.

Även om man behåller sitt nuvarande avtal så kan man kanske pressa priset om man har en offert från ett annat företag och det finns tid att bryta nuvarande avtal. Det är mycket värt. IntraNote erbjuder en smart och säker hantering. Det handlar om att rätt person i rätt tid får rätt information var i avtalsperioden man befinner sig. DocuNote är det smarta verktyget som dessutom är integrerat med Outlook. Detta kan även integreras med befintliga externa system.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *