Koftor från Masai

När vintern kommer så måste man bara ha en härlig uppsättning av koftor från Masai. Det finns inget bättre än att krypa in i en varm och härlig kofta av hög kvalitet. Ett mer användbart plagg får man nog leta efter. Det är perfekt på vintern, men även en ljum sommarkväll när man sitter ute efter grillfesten. Koftor finns i alla möjliga varianter, långa, korta, tunna, varma, eller mitt emellan. Du väljer så klart precis vad som passar dig och säsongen.

Masai har gjort det otroligt lätt när det gäller att välja vilken kofta du vill ha och vad som passar just dig. Masai har satt upp färgteman för att man lätt ska hitta en färg som passar en själv men också se vad som passar till den kofta man köper. Genialt! På hemsidan väljer man också vilken passform man vill ha och trivs i. Man kan också klicka i om man vill ha loose eller regular passformstyp. Man kan fylla i vilket pris man är redo att betala och vilken storlek man vill ha. Systemet letar sedan upp precis de koftor som matchar alla dina kriterier. Superenkelt!

Om du fortfarande känner dig osäker på storlek och passform så kan det kanske hjälpa att tänka att man vill se avslappnad ut, utan att kanske se alltför lantlig ut. Om man har en rakare figur så är det snyggt att köra på en lätt oversized kofta till tighta jeans. Koftan får gärna gå ner en bit över höften och täcka både byxlinningen och fickorna. Även till leggings kan en större kofta bli helt rätt.

Det kan vara bra att känna till att om du letar efter en cardigan eller poncho så hittar man dem under koftor på Masais hemsida. Vad är egentligen skillnaden mellan dessa? Jo, en kofta är en typ av stickad jacka med en knäppning eller häktning framtill. Ordet kofta kommer från 1500-talet och har som överplagg funnits sedan 1600-talet för kvinnor. En cardigan är en långärmad, rak kofta eller jacka med knäppning fram och påsydda fickor. Denna är ofta V-halsad och raglanskuren. En poncho är ett enkelt klädesplagg som ofta liknar en fyrkantig filt eller ett täcke med ett hål i mitten, där man trär igenom huvudet. Ponchon härstammar från Sydamerika, men blev europeiskt modeplagg på 1960-talet. Ponchon är väldigt inne i år.

Här kommer ett litet tips när det gäller att tvätta tröjor, koftor och cardigans på rätt sätt. Om det är ett rent ullplagg eller om plagget innehåller ull ska det alltid köras på ullprogrammet i tvättmaskinen. Man ska inte centrifugera och man behöver inte vända koftan ut och in utan tvätta hellre med rätsidan utåt. Då kan man bli av med korta lösa fibrer under tvättningen och undvika noppor. Bara ett litet tips.

Alla bör ha minst två koftor till vintern. En kortare och en lite längre. Har man det så är det mycket lättare att klä sig både till vardags och till fest. Vad du väljer att ha till styr hur uppklädd du blir. Snygga koftor från Masai är nämligen snygga i sig själva.

Se ett urval av koftor på www.masai.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *