Konsten att få tillbaka lusten efter graviditet

Alla som någon gång har varit gravida och fött barn, vet att det kan finnas svårigheter med att komma tillbaka till intimiteten man hade med sin partner före graviditeten. Det kan till exempel vara svårt att hitta tiden som krävs eller att man helt enkelt har sömnbrist. För att få lusten och gnistan tillbaka, finns det en hel del saker man själv kan göra. För vem vill inte ha ett bra och fungerande sexliv?

Kommunikation löser många problem

Det är ingen nyhet att det är viktigt med kommunikation i ett förhållande och ännu mer så när man känner att relationen börjar bli lite ringrostig. Som kvinna och nybliven mamma kan man lätt känna sig överväldigad och det kan vara svårt att förstå att sex ens finns med på kartan. Glöm dock inte bort att du har en partner, som kanske inte känner likadant som du.

Försök att få tillbaka passionen genom att lyssna empatiskt på din partner och låt honom berätta om hans sexuella känslor. Kanske känner han sig åsidosatt när du ägnar all tid med er nya familjemedlem? En bra kommunikation om sex kan med andra ord få igång passionen igen. Det är även viktigt att du är öppen mot din partner.

Det kan vara vanligt att känna att man som nybliven mamma får dra det största lasset med hem och föräldraansvar. Det kan ta kål på de bästa relationer. Släpp därför in din partner och låt honom känna sig delaktig i era gemensamma sysslor. Troligtvis är det först då din känsla av avkoppling och lust infinner sig.

Ge kroppen vad den behöver

Även om kroppen oftast återgår till det normala efter en graviditet, finns det några saker som brukar förändras. Ett vanligt förekommande problem kan vara torra slemhinnor i underlivet. Det är bristen på hyaluronsyra som är orsaken till detta. Det kan vara riktigt besvärligt och oftast upplever man obehag och smärta vid samlag.

Det är inte så svårt att förstå att man som kvinna i dessa lägen hellre avstår från sexuell aktivitet. Då är det tur att det finns hjälp att få! Med en naturlig lösning på problemet, som du hittar på www.repadina.se, löser du enkelt detta. Genom att tillföra hyaluronsyra, som är en av vaginalslemhinnans viktigaste byggstenar, hjälper man kroppen helt enkelt lite på traven.

Sedan kan du, tillsammans med din partner, njuta av en skön och mjuk upplevelse. Härligt! Det är också oerhört viktigt att du får tid för dig själv, så att du kan återknyta dig själv till din kropp och ditt sinne. Ta till exempel ett bad med tända ljus eller en härlig massage. Att vårda sin sensualitet kan vara ett bra förspel till intimitet med sin älskade.

Oavsett vad du väljer för strategi för att du och din partner ska komma tillbaka till intimiteten ni hade innan ni fick barn, är det viktigt att du är noga med att hedra dig själv, ditt förhållande och din familj. Var noga med att återansluta dig till din partner. När allt kommer omkring lär barnen sig om relationer från oss vuxna. Med andra ord, om vi inte föregår med gott exempel och visar hur viktigt det är med ömhet och kärlek till varandra, kommer barnen växa upp i en värld som är mer känslokall och hård, men det är väl ingen som vill? Så få tid med varandra, lyssna på din kropp, älska och lev!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *