Kontorslokaler till uthyrning i Sverige

Tittar man på nätet så kan man hitta alla möjliga kontorslokaler för uthyrning i Sverige. De flesta ligger helt naturligt i storstaden men det intressanta är att det kan finnas en förändring som är på gång i Sverige. Allteftersom fler och fler får tillgång till fiber-bredband på landsbygden, så finns det nu egentligen ingen anledning till att fortfarande jobba i city. Om man nu inte är en äkta stadsmänniska och absolut inte vill lämna storstaden.

Vi lever i nya tider med ny teknik. Det verkar som om tjänstemän anpassar sig omedvetet eller medvetet till den nya tekniken. Smartphones gör oss mer tillgängliga. Men allteftersom tekniken blir snabbare anpassar tjänstemännen sina förväntningar efter det och kraven kan på så sätt öka från arbetsgivaren och kunden. Det gäller inte minst krav på att vara tillgänglig och snabbt svara på inkommande samtal och e-post. Ofta tar vi jobbet med oss hem. Att svara på ett samtal efter arbetstid, att svara på ett mail på mobilen eller bara kolla av mobilen då och då för att se om det har kommit någon e-post kanske inte ter sig så farligt, men det kan störa sammanhängande återhämtning som är väldigt viktig för att kunna koppla av från jobbet och det kan leda till att vi presterar sämre. Det finns även risk för negativ stress, som minskar produktiviteten på både kort och lång sikt.

Så varför inte göra lite tvärt emot. Ta inte jobbet med dig hem utan ta hemmet med dig till jobbet. I alla fall i bemärkelsen vad gäller utsikt och hemtrevnad. Hyr ett kontor med sjöutsikt. Gör det hemtrevligt. Ta en lång promenad längs naturstigen på din lunch. Du kommer garanterat att känna dig friskare, mer energisk och gladare på alla sätt och vis. Det finns en mängd kontorslokaler att hyra ute på landsbygden och ett stort plus är att det är mycket billigare än att hyra i städerna. Det negativa kan vara att fler av de anställda kanske får längre att åka, men varför inte samåka om det finns möjlighet. Bra både för jobbmoralen och naturen. Du kommer att längta till jobbet när nu vaknar på morgonen!

Många företag har redan flyttat ut till förorterna och fler följer. Ekonomiskt sett är detta mycket bra för företagen men det är egentligen den nya tekniken som ger oss möjligheter som vi inte har sett förut. Vi kan nu ta med oss jobbet vart vi än går. Detta är både positivt och negativt och vi måste akta oss så att vi inte konstant jobbar. Det är upp till varje individ att sätta gränsen här. Men det positiva är att vi kan arbeta på i stort sett vilken plats som helst, så länge vi har tillgång till Internet. Detta gör att vi kan hitta en kontorslokal i stort sett vart som helst i Sverige och jobba därifrån. Det är sannolikt att denna marknad kommer att växa sig allt starkare inom en snar framtid eftersom vi (ibland omedvetet) på något vis verkar dra oss mot naturen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *