Överväganden vid köp av nytt kylskåp

Det är mycket att tänka på när man ska köpa nytt kylskåp, och det kan vara svårt att veta var man ska börja. För att hjälpa dig på vägen så vill vi på Gram introducera dig för två råd som är bra att ha i bakhuvudet när du är på jakt efter ditt nya kylskåp.

Är temperaturen i ditt kök tillräckligt hög?

Normalt sett så behöver man inte tänka på temperaturen i sitt hem när man ska köpa ett nytt kylskåp eftersom de flesta hem är välisolerade och utrustade med element som säkrar värmespridningen i hela huset. Om du däremot ska köpa ett nytt kylskåp till din sommarstuga så är det viktigt att kontrollera specifikationerna på modellen du vill ha – även om sommarstugan hålls varm när du är där, så ska kylskåpet stå där året runt. Därför är det viktigt att vara uppmärksam på att ett kylskåp med bara en kompressor normalt sett inte fungerar optimalt i ett kyligt rum. Temperatursensorn tror att det är tillräckligt kallt i rummet och producerar då inte tillräckligt med tryckluft för att hålla maten tillräckligt kall.

Problemet kan undvikas genom att välja en frys eller kylskåp med två kompressorer som inte påverkas av temperaturen där kylskåpet placeras.

Hur stort bör kylskåpet vara?

Hur mycket plats man behöver i kylskåpet är självklart en individuell bedömningsfråga. Har du en större familj så bör du bilda dig en överblick över mängden mat som handlas på veckobasis och som ska kylas. Efteråt så kan du bedöma om det är tillräckligt med plats i din nuvarande modell, eller om ditt nästa köp bör vara större. Ett nytt kylskåp är till på köpet en bra möjlighet att uppgradera frysplatsen, vilket ger plats till mer optimal förvaring av din mat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *