Passa på att fynda nya fönster på REA!

Fönster

Det är alltid smart att passa på att handla till huset när det är rea på gång. Hur det än ligger till så är det kostsamt att förbättra sitt hem, och om man kan komma undan lite billigare ibland är detta förstås mycket välkommet. Självklart måste det handla om prioriteringar; det är vettigt att satsa på ett område i taget när det handlar om renovering av bostaden. Ett område som kan kosta en hel del är fönster. Ofta väljer man att byta alla fönster samtidigt, vilket kan kosta allt mellan himmel och jord. Om man kan bör man dock passa på när det är rea på olika fönster, så kan man oftast spara en rejäl slant!

Fönster finns i en stor mängd olika utföranden och storlekar, så här finns det mycket att välja bland. Precis som med så mycket annat handlar val av fönster om eget tycke och smak, så här ska man definitivt gå på magkänslan och välja det som känns rätt. Dock är det en sak som är mycket viktig här: att välja fönster med rätt mått, så att det inte blir tokigt. Det är otroligt tråkigt att antingen ha mätt fel, eller att inte ha mätt alls, och därmed få hem fönster som inte passar. Gör därför detta grundligt; ta noga mått på befintliga fönster innan du lägger en beställning. Är du osäker kan du alltid ta hem en snickare som mäter åt dig.

Vilken typ av fönster gillar du allra bäst? Moderna eller klassiska, med eller utan spröjs? Här finns inget rätt eller fel; den egna smaken får styra – detta är alltid bäst i längden och det är då du blir garanterat nöjd. De allra flesta fönster som finns idag är underhållsfria, vilket är bekvämt. Detta innebär att du kommer slippa måla runt dina fönster och snygga till dem med jämna mellanrum. Du kan välja om du vill ha persienner till dina nya fönster, eller om du vill satsa på en annan lösning. Persienner är idag i huvudsak utanpåliggande och fästs enkelt med hjälp av en magnet i nedre änden.

När det är rea på fönster kan du lika väl passa på att byta ut alla dina fönster samtidigt; dels är det skönt att ha det gjort och dels (eller framförallt) kommer du tjäna en bra hacka på det – men det viktigaste är att du kommer kunna njuta av ett dragfritt hus i vinter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *