Säkert villalarm till villa

När man bor i en villa eller större bostad kan det kännas otryggt – särskilt om man vet att det varit inbrott i intilliggande hus. I den situationen kan det kännas tryggt att dels ha ett villalarm och dels att det finns en fungerande grannsamverkan i bostadsområdet.

Villalarm

Sikkerthjem är ett danskt företag som tillverkar villalarm efter just dessa premisser. De tillverkar bland annat ett tjuvlarm som är anpassat just för större bostäder, hus och villor. Därtill bygger larmen på grannsamverkan vilket fungerar genom att när alarmet går igång så skickas det automatiskt ut SMS till dig själv och fyra av dina grannar, vänner eller familjemedlemmar. Detta är ett sätt som är tidseffektivt, då man slipper vänta på att en väktare ska dyka upp vilket alltid tar en viss tid. Med hjälp av grannsamverkan kan du helt enkelt direkt och på egen hand direkt undersöka vad det är som händer och om det behövs kan du kontakta en lämplig myndighet, till exempel Polisen, som får ta över arbetet.

Grannsamverkan

Förutom att grannsamverkan är tidseffektivt fungerar det även som ett sätt att förbättra relationer mellan grannar, vänner eller familjen. Vissa är rädda att grannsamverkan kommer vara svårt att efterleva i vardagen, då det är vanligt förekommande att annat kommer emellan, men denna problematik har avlägsnats genom att företaget tillförde en modern larm- och teleteknik till larmet.

Larmdetektorn kommer att på regelbunden basis skicka ut SMS till grannsamverkansnätverket under tiden det pågår aktivitet i huset så att samtliga personer vet var i bostaden en inbrottstjuv befinner sig. Detta är ett sätt för att få personerna som kollar till huset att känna sig mer trygga, då de slipper bli ”överraskade” av en eventuell inbrottstjuv inne i bostaden.

Vad man tycker om grannsamverkan om företeelse skiftar från person till person: Vissa tycker det är en bra metod, medan andra skulle föredra att väktare eller larmcentral kontaktades direkt istället. Med villalarmet – Villapaketet – finns det dock ingen möjlighet att själv besluta om att en myndighet ska kontaktas direkt, utan tjänsten som erbjuds är grannsamverkan.

För- och nackdelar med grannsamverkan

De som tycker grannsamverkan är bra tycker det för att det är tidseffektivt och det kan kännas tryggt att personer man känner väl är de som kommer till platsen. De som tycker att grannsamverkan känns dåligt tycker det ofta med hänvisning till att ens vänner och bekanta kanske inte har lämplig utbildning för ändamålet, eller för att alla man känner kan vara upptagen vid samma tillfälle. Om det skulle ske att alla är upptagna på andra håll kan man ju såklart alltid kontakta Polisen på egen hand, vilket löser det problemet.

Mer information

Mer information om Villapaketet finns att läsa på Sikkerthjem.se’s hemsida.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *