Solskyddskläder: snygga och häftiga

Nu är den äntligen här igen. Så som vi har längtat. Sommaren! Nu är det dags att njuta av långa dagar på stranden och kanske våga sig på ett dopp eller två. Så här var det vi tänkte innan vi fick barn. Nu är vi konstant oroliga för att de ska bli för varma i solen eller, värst av allt, brännna sig. Vi smetar in dem med oändliga mängder solkräm, så de ser ut som små vita vålnader där de springer omkring vid strandkanten. Barnen tycker ju att det är så otroligt roligt vid havet och finns det verkligen inget sätt vi bara kan njuta, så som vi gjorde förr. Jo, det gör det faktiskt! Se till att du har rätt solskyddskläder att klä dina barn i, så kan du kanske själv slappna av några timmar. I alla fall vad gäller vetskapen om att dina barn inte kommer att bränna sig.

Alla kläder innehåller någon form av solskydd. En vit, tunn skjorta eller blus ska ha en solskyddsfaktor på runt 10. Det är inte mycket, men det är viktigt att förstå att alla kläder skyddar. Kläder i bamboo har den fantastiska egenskapen att de skyddar även fast det är ett väldigt tunnt tyg som är thermo-regulating (håller dig varmare på vintern, men svalare på sommaren). Det kan vara perfekt för mycket unga barn och bebisar, eftersom man inte rekommenderar att använda solkräm på barn under 1 år. När vi pratar om solskyddskläder här, så menar vi dock den typen som man även kan bada i.

Solskyddskläderna som finns på marknaden idag är både snygga och häftiga. Det finns allt möjligt att välja emellan. Det finns två-delat eller hel dräkt. Det finns för alla åldrar, till och med för vuxna och blöjbadbyxor för de allra minsta. Det är ett underbart sätt att skydda dina små änglar när ni spenderar en dag på stranden. Det är mycket tal idag om att solkräm inte är bra att använda för någon och en del går till och med så långt som att säga att man inte ska andvända kräm alls, utan skydda sig mot solen genom att hålla sig i skuggan och att ha kläder på sig. De flesta anser dock att man kan skydda sig med solskyddskläder och ha kräm på de ställen på kroppen som inte är skyddade av kläderna.

Så nu när sommaren kommer, var inte orolig över att dina barn kommer att bränna sina axlar i den starka solen vid havet. Klä dem i en supersnygg tvådelad dräkt eller en heldräkt – det finns otroligt mycket snygga solskyddskläder att välja på så, så det finns ingen anledning att behöva oroa sig längre. Det kan kanske dock vara bra att ha med sig ett parasoll att sätta upp mitt på dagen när solen är som starkast så att dina små får lite välbehövd skugga mitt på dagen när solen är som starkast. Då kan man ju samtidigt passa på att mysa med varma kanelbullar och varm saft. Precis som vi gjorde när vi var barn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *