Spara pengar på att shoppa online

spar

Idag har nätet blivit till den självklara handelsplatsen för såväl privatpersoner som för företag. Butiker som inte behöver hyra en fysisk butik kan enkelt spara in på dyra hyror och i den hårda konkurrensen är det inte svårt att hitta bra erbjudanden. Att spara pengar genom att sköta en stor del av sin shopping online har blivit till en konst som fler och fler behärskar. Nedan listar jag några tips på hur du kan spara pengar när du shoppar på nätet.

Digitala rabattkoder

Inom näthandeln lanseras varje vecka hundratals kampanjerbjudanden, rabatter och reor inom alla kategorier. När internet fullkomligen svämmar över av erbjudanden är det ganska skönt att veta att det finns sidor som samlar alla de bästa rabattkupongerna på en och samma plats. På Coupii hittar du många av nätets allra bästa kuponger och kampanjer. Är du exempelvis ute efter nätets bästa erbjudanden för telefoni? Kolla in deras aktuella erbjudanden från Telia!

Jämföra priser

Nätets prisjämförelsetjänster är en oslagbar källa till nätets bästa priser, oavsett vad du är ute efter. Idag kan du jämföra priser inom alla tänkbara kategorier. Hemelektronik, försäkringar, flygresor och hotell är bara några av dem. Och när du hittat det billigaste priset, se till att även kolla om det finns några aktuella rabattkoder som kan hjälpa dig att spara ytterligare pengar.

Cashback

Cashback eller återbäring på de pengar du spenderar är inget nytt fenomen, utan det har erbjudits av diverse företag under flera år. Är du exempelvis medlem hos Coop vet du att du får tillbaka en viss procent av det du handlar för hos dem under året. Pengarna kommer in på ditt bankkonto i början av året, där många är i behov av lite extra cash efter julens alla utlägg.

Cashback-fenomenet har under de senaste åren blivit omåttligt populärt på nätet och så kallade cashback-sajter erbjuder procentandelar på det du handlar hos bestämda butiker. Refunder.se är ett exempel på en populär svensk cashback-sajt med över 650 butiker och 200 000 medlemmar.

Samla poäng

Ännu ett sätt att spara pengar är att bli medlem på sajter som du tror att du kommer att shoppa på igen. De flesta butikerna på nätet erbjuder idag någon form av lojalitetsprogram där man kan samla på sig poäng på allt man shoppar. Poängen kan man i sin tur lösa in mot erbjudanden, såsom ett rabatterat pris på ditt nästa köp eller rabatt på en utvald vara.

Leta efter varor som bortskänkes

Det är inte ovanligt med folk som har alldeles för mycket saker som bara blir till en börda vid flyttar och liknande (särskilt när det gäller lite tyngre saker, såsom möbler). Blocket.se utgör en fantastisk marknad för folk som vill hitta prylar som folk vill bli av med och som fås gratis. Man får dock oftast räkna med att själv stå för transporten av saker som skänks bort. Även på Facebook finns det många lokala grupper för folk som är ute efter att bli av med prylar eller hitta gratis eller billiga möbler och prylar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *