Tillbehör till din vin

Ett gott vin är den perfekta följeslagaren till en lyckad lunch eller middag, eller varför inte i sällskap med goda vänner eller kollegor? Det ger finess och stil till varje tillfälle och det finns hundratals olika sorter att välja mellan, allt efter tycke och smak.

Är man road av denna härliga dryck behöver man också allt inom tillbehör till din vin och det man bör starta med är bra förvaring som gör vinet rättvis. Man har kanske inte möjlighet att ha en riktig vinkällare men man kan åtminstone skaffa sig ett raffigt vinkylskåp där hundratals flaskor kan samsas med varandra. Är man så lycklig att man har en vinkällare kan man skaffa sig bra luftfuktare och termometerstationer så att vinerna får en så bra miljö som möjligt. Dessutom behöver man också bra vinhyllor och förvaringsskåp som passar lokalens storlek och utseende.

Vin bör också komma i lämpliga glas så här kan man välja på en rad passande modeller för olika typer av vin; det finns allt ifrån massproducerade till handgjutna glas. Man bör också ha en bra karaff för rött vin som behöver luftas för optimal smak och upplevelse. För att hålla temperaturen är det bra att skaffa tillbehör till din vin som en bra ishink som kan komma i både eleganta och roliga designer, till exempel en röd metallhink med tryck eller en hink som ser ut som en stor champagnekork.

Om vinet skall bevara sin smak vid servering är det viktigt att man har en bra flasköppnare så att eventuell kork inte hamnar i drycken. Vissa människor föredrar en gammal hederlig korkskruv men det finns också mer raffinerade modeller som bords- eller väggmonterade korkskruvar som både är snygga och lätta att hantera. För den som vill vara riktigt mästerlig finns det också speciella champagnesablar med trubbiga kanter som med rätt metod kan öppna en champagneflaska på ett imponerande sätt. Också en rolig present till de vänner som älskar champagne! En bra och elegant vinstoppare är ett måste för den som inte planerar dricka upp vinet med en gång och det finns även bra vacuum-proppar för champagne och mousserande viner som bevarar bubblet.

Det finns speciella vinmöbler för entusiaster som ger den där extra vinkaraktären till hemmet, baren eller restaurangen. Vad sägs om en pall formad som en champagnekork, ett snyggt träbord som gjort för vinprovning eller ett litet vinskåp format som en vintunna med förvaringsutrymme. Tillbehör till din vin handlar inte bara om själva vinet utan även den miljö som det skall serveras i.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *