Tips och knep för airboard

Har du precis fått hem den? Paketet som du har väntat på i en hel evighet. Din airboard. Du packar upp den och förundras än en gång över hur snygg den är. Oj, vad du ska imponera. Du sätter ner den på marken och helt plötsligt känner du dig inte längre så tuff. Hur gör man egentligen? Man vill ju inte vara sämre än alla andra, trots att man är nybörjare. Du inser att du behöver lite tips och knep för din airboard och det får du här!

Balansera

En viktig del när man åker airboard är att kunna hålla balansen och detta handlar mycket om att öva, öva och åter öva. För att kunna gå vidare till att göra tricks så måste man först och främst kunna hålla balansen. Vad gäller tips för hur man lättast hittar balansen, så är det bra att ha fötterna isär så mycket som möjligt. Ju längre ut på airboarden, desto lättare är det att hålla balansen. När man väl har bemästrat detta när man står stilla, så kan man försöka att luta sig framåt lite lätt för att börja åka. Vill man backa så lutar man sig bakåt.

Åka över gupp

Att åka över upphöjningar i marken, så som gupp, kan verka lite läskigt till en början. Det är faktiskt lite svårt och ofta brukar man inte kunna åka över alltför höga upphöjningar, men det finns ett par tekniker att ta till för att i alla fall kunna ta sig över lite högre trottoarkanter. Den första tekniken man kan prova är att trycka fram bröstet. Man måste även ha en viss fart eftersom det kommer att vara helt omöjligt att ta sig över en kant om det går för långsamt. Den andra metoden är att man kan rulla upp en fot i taget, vilket är en både lättare och säkrare teknik än den föregående. Här använder du alltså din airboard som om den vore dina fötter och du åker upp med den dominanta foten först. När den foten är uppe så vänder du 180 grader för att få upp den andra.

Att snurra

Något som man direkt vill lära sig när man får sin airboard är att kunna snurra så där snyggt som man sett att en del kan. Det ser riktigt imponerande ut och faktiskt så är det inte så svårt att lära sig. Det du behöver göra är att om du vill snurra åt höger så trycker du ner höger fot en aning och låter den vänstra foten vara platt. Ju mer du lutar den högra foten framåt, ju fortare kommer du att snurra. För att snurra åt vänster gör du så klart precis samma sak, men med vänster fot.

Ett riktigt häftigt och lite svårare trick att lära sig är att snurra med en fot. Tekniken liknar den som man använder för att snurra som vanligt. Man lutar en fot framåt en aning, precis som när man snurrar, men nu sätter man sig på huk och lyfter upp den andra foten som man inte lutar. Det är alltså inte alls lika lätt som en vanlig snurr, men något roligt att öva på!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *